Fuglebade – købstips

Placer fuglebade – fugle vil takke dig
Placer også et fuglebad eller gerne et par stykker. Din have bliver hurtigt en fuglehave med et fuglebad. Fuglene bruger bassinerne hele året rundt. Både til badning og drikke. 3 tips til installation af fuglebade.

Valgt fuglebad
Beliggenhed
Omsorg

Valgt fuglebad
Plovmejse i et lavt bad
Plovmejse i et lavt bad
Der er mange fuglebade til salg. Vær særlig opmærksom på badets dybde. Små fugle som finker, stormejser og spurve bader gerne i et lille lag vand.

 

Større fugle som solsorte kan lide mere vand og dybere bassiner.

Vores runde blå fuglebad er meget populært. Fuglene står jævnligt i kø. Finker, stormejser og blåmejser kan ofte ses i det lave ovale bassin.

 

Rundt blåt fuglebad
Rundt blåt fuglebad
Beliggenhed
Et fuglebad skal være på et lunt sted. Ikke for tæt på vinduet, for så tør de fleste fugle ikke. De ser også bogstaveligt talt katten ud af træet først. Fugle skal føle sig trygge, mens de bader. De kan lide noget buskads i nærheden. De flyver derefter fra den sikre busk til poolen. Mange haver indeholder stadig for meget belægning. Regnvandet løber således ud i kloakken. I en have med mere grønt kan vandet opbevares. Fugle kan også drikke af blade eller bade i en wadi i græsset. Giv et grønnere miljø, så hjælper du automatisk fuglene. Læs også mit blogindlæg om en klimavenlig have.

 

Omsorg
Fugle drikker af fuglebad
Fugle drikker af fuglebad
Du bør regelmæssigt sørge for et fuglebad med rent vand. En regntønde er ideel til dette. Det opsamlede regnvand er fremragende drikke- og badevand for fugle.

Du vil automatisk se når du skal skifte bad, der kommer ikke flere fugle. Fugle drikker også af badet. Også en grund til at ændre det regelmæssigt. Jeg bruger en gammel opvaskebørste til dette formål. Sammen med en regnvandsvandkande kan badet hurtigt børstes rent.

Sørg for at udskifte det frosne vand i tilfælde af hård frost. Fugle kan ikke drikke. Drys aldrig salt i badet, det er ikke godt for fugle.

Gør din have attraktiv for fugle. Udover bade kan du også lokke fugle med flotte fuglehuse, foderautomater og mad. Men det vigtigste er en grøn have.
Jo flere buske og gerne et eller flere træer, jo flere fugle vil du se. Læs også blogindlægget “Vil du have fugle, plant et træ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Have

Hvide hortensiaer i potter

Hortensia “Runaway Bride” er et syn at se, fine snehvide blomster. Det ligner en brudebuket. Smukke fyldige grene med mange små blomster. Blomster hele sommeren Planten blomstrer hele sommeren med smukke hvide blomster. Du kan stadig nyde planten om efteråret. Bladene skifter smukt farve. blomsterkrans Jeg leder efter denne nye lille hortensia snart. Jeg forstår […]

Read More
Have

Hjælp min have med at tørre ud

Hjælp min have med at tørre ud – Tørke – tips til din have – Med eller uden dykpumpe eller vandpumpe? Tørken ser ud til at fortsætte et stykke tid. For alle haveelskere er det nu tid til at være opmærksom, efter den tørre sommer sidste år. Det er bedre ikke at sprøjte, og bestemt […]

Read More